Categories
Poganjalci

6 razlogov zakaj izbrati poganjlec

Vsak starš se verjetno znajde pred vprašanjem, kdaj in kakšen poganjalec ponuditi otroku. Ta majhna kolesa brez pedal so idealnen uvod otroka v mobilnost in olajšajo prehod otroka na kolo.

Tukaj se potrudimo opisat nekaj ključnih razlogov, zakaj so poganjalci odličen način, da otroku predstavijo radosti kolesarjenja.

1. Poganjalci so enostavni za uporabo

Vožnja s kolesom je sestavljena iz ravnotežja in poganjanja na padala. Pri poganjalcih nimamo padal tako, da se lahko otrok osredotoči samo na eno stvar, ravnotežje. Hkrati pa jim omogočajo, da z nogami nadzirajo poganjalec, jim dajejo več kontrole in samozavest za nadaljnjo vožnjo.

Leseni poganjalci Kinderfeets 2v1
Leseni poganjalci Kinderfeets 2v1

2. Vožnja s poganjalcem krepi moč

Ravnotežje ni edina koristna stvar, ki se jo bo vaš otrok pridobil z poganjanjem. Zasnova poganjalcev spodbuja otroke, da pri gibanju uporabljajo roke in dvigujejo noge. To jim ne pomaga le pri krepitvi moči, temveč jim tudi pomaga, da urijo svoje motorične sposobnosti, koordinacijo in okretnost.

3. Nižji kot običajna kolesa

Sedež poganjalca je bistveno nižji kot pri običajnem kolesu, kar otroku vliva samozavest, ter mu omogoča lažje obvadobvanje hitrosti kot pri običajnem otroškem kolesu. Pravtako staršem ni potrebno skrbeti, da bi prišlo do težje poškodbe.

Lesen poganjalec Janod
Lesen poganjalec Janod Deluxe

4. Poganjalec naredijo gibanje zabavno

Vožna s poganjalcem ni le zabavna, temveč ponuja tudi veliko gibanja zunaj na svežem zraku. Otroci se bodo z veseljem pridružili družinskim sprehodom in sledili tudi hitrejšem tempu. Prej ko začnejo poganjati, prej lahko začnejo razvijati zdrave navade.

5. Poganjaleci so priporočni za starše

Poganjalci so priročni za starše, saj jih zlahka nesemo v kolikor se otrok otrudi vožnje, pospravimo v partljažnik avtomobila ali doma v omaro ko je čas za počitek

6. Omogočajo, da lahko preskočimo koleščke

Otroci si na poganjalcu pridobijo dovolj izkušenj da lahko pri prehodu na kolo preskočijo učenje z koleški. Kar jim dodatno vliva samozavest na prehod na zahtevnešče izive.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.